HOME // PRODUSE // SFATURI // CUM COMAND? // LIVRARE // CONTACT
PRODUSE Fotokarte ALBUME FOTOPOSTERE 30*42 CM ( A3) CARTI DE VIZITA

10 Reguli simple in construirea unui design Fotokarte,

Tocmai te-ai intors dintr-o vacanta minunata, și ai facut o multime de fotografii ... ce urmeaza? Poti face singur un album foto pentru a păstra aceste amintiri vii! Mai jos gasesti cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa-ti construiesti usor si placut propriul album.

Pasii realizarii unui album pot fi gasiti si in rubrica "Cum comand"

1. Începeți prin selectarea fotografiilor dvs.
Alege fotografiile care ti plac cel mai mult și clasifica-le în dosare separate, cu data sau tema, este alegerea ta! Există fotografii de ansamblu ce le poti folosi ca fundal? Punele pe acestea într-un folder separat. În acest fel, vei putea sublinia capitolele tale și tot ce trebuie să faci de acum inainte este accentul pe lay-out din paginile albumului.

2. Fii creativ cu layout-ul tau!
Alege un template standard oferit de programul nostru, sau lăsa creativitatea si inspiratia sa te conduca alegand optiunea template gol. Nu concepe fiecare pagina separat! Incearca ca cele doua pagini, stanga-dreapta sa le construiesti impreuna. In cazul in care aveti fotografii pe 2 pagini sugestia este sa alegeti legarea Premium sau dc alegeti legarea normala sa nu aveti chipuri de persoane pe mijloc pentru ca va exista un mic decalaj la imbinarea paginilor.Poti alege ca doar o singura fotografiie sa umple doua pagini sau mai multe fotografii sa populeze layout-ul. Nu uita ca albul este prietenul tau! Un layout aerisit va avea intotdeauna o citire mai coerenta si senzatia unui layout profesionist. Creeaza-ti propriul design!

3. Nu folosi mai mult de 2-3 fonturi.
Daca vreti ca fotografiile sa fie insotite de text, nu folositi mai mult de 2 fonturi diferite, unul pentru titluri si altul pentru corpul de text. Plaseaza textul pe un fundal neagitat pentru a spori lizibilitatea in citire.

4. Infrumuseteaza-ti pagina cu elemente decorative.
Fiecare subiect, fie ca e vorba de o vacanta sau un eveniment fericit din viata ta, are elemente specifice ce pot sublinia mesajul intr-o pagina sau pur si dimplu infrumuseta layout-ul. Pentru background puteti alege una din temele noastre presetate sau folosi doar o culoare simpla. Poti alege pentru fotografiile rame de diverse marimi si texturi pentru a detasa placut fotografia de fundal.

5. Aseaza subiectul cat mai vizibil!
Indiferent de tema albumului, vacanta, nunta, nou nascuti..etc, plasati focusul pe subiect cat mai vizibil in pagina, construind in jurul lui cadrul, folosind diferite marimi de reprezentare, acestea creeand senzatia de profunzime si o cheie intuitiva de citire a naratiunii.Daca alageti layouturi predefinite puteti sa le mari astfel incat poza sa ocupe un loc cat mai mare,in detrimentul fundalului, pentru a spori vizibilitatea.

6. O simpla editare
Cu ajutorul programului Fotokarte, poti taia si repozitiona subiectul intr-o imagine, poti lumina sau intuneca , roti sau intoarce in oglinda dupa preferinta.

7. Nu foarte multe fotografii! mai putin e mai bine.
Nu incerca sa populezi amble pagini, stanga-dreapta, cu o gramada de fotografii, aruncate pur si simplu. Fa o selectie inainte si incearca sa nu folosesti mai mult de 4-6 pe o pagina, asigurându-vă că pagina inainte si dupa sunt mai calme, poate chiar o pagină mare dubla asezand doar o fotografie. Una dintre multele fotografii trebuie sa devina un punc focal reprezentat de o fotografie ce are subiectul centrat ( expresia unui copil, un monument arhitectural, daca e vorba de vacanta sau buchetul miresei daca subiectul albumului e nunta)

8. Nu uita de coperta!
La coperta fata poti opta pentru o fotografie full page, cea mai reprezentativa subiectului ales, ce poate fi insotita de un titlu impreuna cu anul sau locatia din care fac parte amintirile. La fel de elegant poate fi o simpla culoare sau un background decorativ. Dupa deschiderea albumului, poti folosi prima pagina ca pe una de garda, simpla, doar cu un mesaj, titlu sau o fotografie reprezentativa.

9. Nu taia personajele.
Ai intotdeauna grija sa nu tai fotografiile astfel incat personajele sa ramana fara membre sau reprezentarea lor sa fie neplacuta ( fara cap, maini, picioare ). Evitati pe cat este posibil dispunerea unei fotografii pe doua pagini full, daca surprinde personajul principal chiar in mijloc, acolo unde se afla zona de prindere a paginilor in cotor.

10. Alege fotografii cu o rezolutie potrivita dimensiunii de print
Trebuie sa fiti constienti ca nu intotdeauna o fotografie ( mai ales cele facute cu telefonul) sunt la o rezolutie potrivita dimensiunilor de print. Programul Fotokarte va va semnaliza printr-o iconita de avertizare acest lucru. Este alegerea dumneavoastra, echipa Fotokarte nu-si asuma rezultatul slab calitativ al fotografiei tiparite.Fotografiile se pot tipari indiferent de calitatea lor insa rezultatul va iesi conform pozei puse la dispozitie.

 

INTREBARI FRECVENTE // DE CE NOI? // CUM COMAND? // LIVRARE // TERMENI SI CONDITII // CONTACT